Saturday 17 March 2012

Ofetele de tablete si modificari software

Tableta pe care o aveti poate mult mai multe daca instalati un sistem modificat

Exista multe tablete in ofertele magazinelor de profil. Daca pana acum comparatia acestora cu smartphone-urile aflate tot la oferta era cel putin dezechilibrata, balanta s-a mai echilibrat. Insă observam prezenta mai multor sisteme de operare care le echipeaza, fiecare venind cu avantajele si dezavantajele propii. Din fericire însa, acestea pot fi combinate.

Site-ul minune
Android se bucura de o comunitate larga de entuziasti dornici sa depaseasca limitele de performanta si aspect impuse de producatorii de hardware. Pe site-ul xda-developers.com exista acele ROM-uri modificate ce includ instructiuni de instalare pentru orice smartphone si tableta disponibile. De exemplu, la fel ca Acer Iconia Tab A500 cu Honeycomb, un Samsung Galaxy Tab 10.1v este disponibil cu versiuni de Android imbunatatite fata de de cele standard, inclusiv cu suportul unei interfete mai frumoase.Iar Dell Streak 7 poate fi adus la Android.

Luati in calcul si riscurile
Nu trebuie sa fiti expert ca sa puteti face singur schimbarile. Insa trebuie sa fiti constient ca permanent exista riscul ca ceva sa nu mearga bine si sa blocati aparatul. Nimeni altul decat dumneavoastra nu poarta vina si e posibil sa pierdeti si garantia. Trebuie sa renuntati la vechiul sistem de operare, sa modificati bootloader-ul si sa puneti versiunea noua. Daca va tenteaza totusi, aveti multe de castigat: un aspect mai placut, performanta si elemente extra. Atata doar, mare atentie pentru ca operatia poate avea efecte neplacute. O faceti pe propria raspundere.

Windows 7 pe WETAB
Tableta aflata in ofertele magazinelor de profil WeTab 3G cu MeeGo poate fi modificată si convinsa sa ruleze si cu Windows 7. Hardware-ul, in afara de ecran, este excelent. Aveti un prcesor Intel dual core, grafica full HD la doar 300 de euro, plus HDMI si USB. Cu acestea, tableta devine mai eficienta decat multe netbook-uri existente pe piata si poate fi controlata cu un mouse si o tastatura. Sub Windows 7 puteti sa legati si hard diskuri externe sau tunere TV. Si, de ce nu, puteti sa va jucati cu primul build Developer Preview de Windows 8, conceput pentru tablete. Transformarea va fi magica: din Cenusareasa veti obtine o printesa.

Schimbari software la smartphone-uri din oferte
Teoretic, puteti incerca acest tip de modificari si pe smartphone-uri. Bineinteles, acestea nu sunt totusi atat de manevrabile din acest punct de vedere. Sunt mult mai sensibile la orice modificare software. Ati observat chiar ca unele aplicatii create special pentru sistemul de operare pe care il utilizati dau erori sau ruleaza greoi, blocandu-se de multe ori. E insa la fel de frustrant ca un anumit sistem de operare sa nu ne permita instalarea unei aplicatii de care avem neaparata nevoie. In ceea ce priveste aceasta problematica mai avem de asteptat, dar putem totusi visa la o lume fara limitari de acest gen nu?! Adica daca tot am cedat ispitei de a ne lua un smartphone de la oferta care se lauda ca stie si poate multe, de ce sa fim nevoiti sa asteptam ca aplicatia de care avem neaparata nevoie sa fie adaptata si pentru sistemul de operare in cauza. Daca totusi vreti sa stati, pe cat este posibil, departe de acest gen de probleme, va sugeram sa optati pentru un smartphone cu Android. Colectia de aplicatii de care se bucura acestea le subclaseaza net pe cele concurente.


telefoane de vanzare, telefoane de vanzare

No comments:

Post a Comment