Thursday 15 March 2012

Afacere cu masini lux. Le declarau furate, le puneau numere de SUA si le vindeau la turci si bulgari

stirileprotv.ro Visul american in varianta romaneasca le-a adus cate o pereche de catuse unor tineri intreprinzatori, care au pus la cale o afacere ilegala, cu masini furate de la diverse companii.

Nu le plasau in Romania, ci in Bulgaria sau Turcia, dupa ce le montau placute cu numar de inmatriculare de California.

Indivizii cumparau masini scumpe, in leasing. Vorbim despre autoturisme de zeci de mii de euro, pentru care plateau doar cateva rate, apoi le declarau furate ca sa obtina si banii pe asigurare.

Intre timp, le schimbau seriile de sasiu, falsificau documente de provenienta si proprietate, le puneau placute de inmatriculare cu numere americane si le scoteau la vanzare pe pietele din Turcia si Bulgaria.

Politistii au interceptat cinci astfel de tranzactii si au reusit sa recupereze tot atatea autoturisme. Iar in zori, au descins in casele suspectilor.

Unul dintre inculpati sustine ca este vanzator de masini. Politistii il contrazic. Au localizat o masina furata, iar actele erau pe numele respectivului. Mai mult, in posesia lui s-a gasit si un alt autoturism declarat furat.

Daca tot i-au facut o vizita, anchetatorii au descoperit in casa tanarului o cantitate importanta de munitie letala, chiar si gloante de carabina, dar si un pistol cu bile pentru care nu are autorizatie.

Pe aceeasi strada, cateva porti mai incolo, s-a descoperit o statie de inspectii tehnice periodice. Afacerea ar fi insa doar un paravan, cei de aici ocupandu-se de fapt de falsificarea actelor pentru masini, spun politistii.

Autoritatile s-au prezentat joi la 18 adrese din Bucuresti, Alba si Hunedoara. Tot atatea persoane au fost aduse la audieri. Toti urmeaza sa fie prezentati instantei, cu propunere de arestare preventiva.

No comments:

Post a Comment