Sunday 25 March 2012

Coreea de Nord transporta elementele unei rachete la o baza de lansare (Seul)

Coreea de Nord a transportat la o baza de lansare din nord-vestul tarii partea principala a unei rachete cu raza lunga de actiune, a relatat duminica presa sud-coreeana, citata de AFP. Potrivit Phenianului, racheta ar urma sa fie folosita pentru plasarea pe orbita a unui satelit civil, in luna aprilie.

"Autoritatile militare sud-coreene si americane sunt avertizate de faptul ca Phenianul a transportat partea principala a unei rachete cu raza lunga la actiune la baza de la Tongchang-ri si pregateste lansarea", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Ministerul sud-coreean al Apararii, fara a face alte precizari.

Postul de televiziune japonez Fuji a relatat deja sambata ca elemente ale rachetei au fost transportate cu trenul la baza respectiva.

Coreea de Nord a anuntat in 16 martie ca intentioneaza sa lanseze un satelit de observatie terestra, actiune considerata insa de Statele Unite si aliatii lor drept o noua etapa in incercarea Phenianului de a dezvolta o racheta cu focos nuclear.

No comments:

Post a Comment