Thursday 7 June 2012

Muzica ca terapie contra stesului

Este mai mult decat evident faptul ca traim incojurati de stres, presati in fiecare zi pe care o deschidem de tot mai multe apasari si probleme care parca nu contenesc sa ne testeze limitele si pe care ne straduim sa le indepartam sau sa le diminuam cat mai mult cu putinta. Unii dintre noi sunt construiti fizic sa poata suporta mai usor toate aceste situatii presante, altii suntem nevoiti sa recurga la tot felul de solutii care mai de care mai ingenioase de combatere a stresului.

Ideea de baza este ca ar trebui fiecare dintre noi, indiferent de categoria in care ne incadram asa cum am aratat mai sus sa incercam sa nu recurgem la medicatie, ci mai degraba la alternative sociale si de comportament zilnic pentru combatarea stresului si a starilor tensionate in general. Am putea recurge foarte simplu la un program de plimbari zilnice, chiar daca seara se apropie vertiginos si nu ne mai lasa prea mult timp la dispozitie. Si ce daca se face noapte, tutusi am putea iesi la o plimbare de cateva zeci de minute, chiar daca ploua sau este viscol, lucru care cu siguranta ne va oxigena creierul si ne va aduce un somn cu mult mai odihnitor.

Daca nu mai avem timp pentru o plimbare relaxanta dupa o zi incarcata, atunci exista o alta solutie extrem de placuta de alungare a stesului. Muzica! Ascultarea unor pasaje din muzica preferata echivaleaza cu o adevarata placere, o terapie speciala pentru creierul nostru si pentru intreaga noastra stare de spirit. Veti observa ca odata cu primele acorduri muzicale pe care un amplificator la care aveti cuplate o pereche de boxe le va imprastia in casa, deja incepeti sa va relaxati, deja creierul decupleaza de la problemele stresante ale zilei. Sunetul din difuzoare nu trebuie sa-l dati prea tare, pentru ca nu sunteti pregatit in acel moment chiar pentru o petrecere, ci doar pentru a va relaxa, chiar daca melodia are un ritm antrenant.

In schimb nu trebuie sa renuntati la calitatea sunetului. Daca vreti cu adevarat un sunet de calitate atunci merita sa investiti intr-un amplificator yamaha, caruia sa-i acodati privilegiul de a conduce o pereche de boxe bose de cea mai buna calitate. Daca ati optat pentru un amplificator stereo, atunci aceasta pereche de boxe este suficienta pentru un auditie in cele mai bune conditii.

In situatia in care doriti mai mult de atat, mai ales atunci cand veti vrea sa va relaxati complet si sa uitati de tot ce a fost urat peste zi, atunci concertul preferat il veti putea viziona direct la dumneavoastra in living, la televizor, iar sunetul din boxe audio va putea fi controlat pe mai multe niveluri de catre un receiver yamaha, o creatie speciala a profesionistilor japonezi, special conceput pentru redari in difuzoare boxe multiple, fiecare dintre ele radand anumite frecvente ale spectrului audio.

Toate aceste sisteme audio pentru casa au fost mereu imbunatatite prin cercetari masive facute de companiile de profil care au venit in intampinarea audiofililor cu noi si noi provocari ale performantelor de redare cat mai fidela a sunetului. Si pentru ca nu exista limita pentru niciun fel de obstacol, muzica preferata o veti putea lua cu dumneavoastra chiar si in traficul infernal caruia trebuie sa-i faceti fata in fiecare zi. Astfel in masina personala alegerea unui amplificator auto potrivit si cuplarea la acesta a unui mp3 auto si a unor boxe audio pentru masina, este solutia pe care o viseaza oricare impatimit al muzicii si relaxarii prin muzica.

Combateti cu atentie si permanent stresul, pentru ca este un dusman invizibil, iar una dintre cele mai placute solutii pentru acest lucru este fara indoiala muzica ascultata cu ajutorul unor sisteme audio de calitate.

No comments:

Post a Comment